полиция
полиция / netinfo
Обилният снеговалеж предизвика катастрофи в неделя следобед в столицата. При една от тях пострадаха баба и двете й внучета. Те са били пешеходци и са блъснати в района на спирка по пътя към хижа „Алеко“. Жената и децата са откарани за преглед в спешния център на „Пирогов“. Оттам уточниха за Дарик, че жената и децата са без опасност за живота. Лекарите са прегледали възрастната жена, която ще остане за наблюдение в лечебното заведение, а децата са изписани в добро състояние от спешния център.

Пътна полиция предупреди шофьорите да не предприемат пътувания в посока хижа „Алеко“.  Затруднено бе движението в този участък поради рязката промяна в метеорологичната обстановка. Станаха няколко верижни пътни инцидента с материални щети. 

Автобус на градския транспорт участва във верижна катастрофа

По-рано през деня в София автобус на градския транспорт участва във верижна катастрофа. От пресцентъра на Столичната община потвърдиха за Дарик, че има пътно произшествие с леко пострадали пътници от автобус 66. 

Снеговалежът в София наложи опесъчаване на планинските пътища на Витоша Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове, както и обработване на пътя Железница – Плана. Възложено е на почистващите фирми да разположат техниката си на определените над 60 места в града и да бъдат в готовност за извършване на обработки.