Петгодишно момиченце от детска градина в Лом намери портмоне с пари и лични документи и го предаде на учителката си. Малко по-късно портфейлът се върна при собственичката си - българка, която трябвало да пътува в чужбина.
 
Ученички намериха портфейл с 1400 лева и го върнаха на собственика

Случаят е от  двора на детска градина "Снежанка" в близост до пристанището в Лом.

През деня в забавачката имало празник, децата подготвили програма с песни и танци, а след това близките започнали да прибират деца и внуци. Малката Цветелия Антонова от втора група си тръгнала с баба си Антония. След няколко минути детето се върнало и предало на учителката си Виктория Вилиянова голямо дамско портмоне с цип.
 
11-класник върна загубени пари на собственика им

"Отворихме заедно с бабата портфейла и намерихме вътре голяма пачка. Не сме ги броили, но бяха над 1000 лева в банкноти по 50 и 20 лева. Имаше и смартфон, лична карта, шофьорска книжка и банкови карти", разказа г-жа Вилиянова. От документите преподавателката разбрала, че портфейлът е собственост на 55-годишна жена от Царево.
 
След като безуспешно с опитали да се свържат по телефона с притежателката на изгубените вещи, учителката, бабата и детето тръгнали към полицията, за да предадат парите и документите. В този момент към тях се задала собственичката на портфейла.

Чистачка откри близо 2000 евро в контейнер и върна парите
 
Тя обяснила, че гостувала на дъщеря си в Лом, преди да замине да търси работа в чужбина, седнала за малко с приятелка на пейка в детската градина и забравила портмонето си. А там били всичките й пари и документи.
 
"Жената беше много щастлива! Радваше се, че не е провалила пътуването си и си е върнала документите и парите! Извади 40 лева от портфейла и ги даде на бабата за подарък на момичето. Те отказаха, но жената настоя", разказаха очевидци, пише "Труд".