Автобуси и коли закъсаха в Добричко
Автобуси и коли закъсаха в Добричко / netinfo

Автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния, е закъсал по пътя Балчик -Каварна. В района са закъсали и няколко румънски коли. Роторен снегорин, който разчиства пътя от Балчик до село Гурково, ще окаже помощ на закъсалите и на линейка на бърза помощ, информираха от общинския съвет по сигурност. Друг снегорин е изпратен да помогне на микробус с пътници, който е затънал в близост до голф-игрища край Каварна.

В Добричка област, където от снощи е обявено бедствено положение, приоритетно ще се почистват пътищата. Това реши на заседание областният кризисен щаб.

Снабдяването на населението с продукти от първа необходимост ще се организира в координация с общинските кметове. Организирано е хоспитализирането на нуждаещите се от хемодиализа болни от областта.

10 села в региона все още са без ток. 13 селища са без вода. Вече втори ден всички пътища в Добричка област са затворени и по тази причина хората се насочват към железопътния транспорт. Трудно обаче се пътува и с влак. Вагоните са претъпкани. Помощни локомотиви разчистват линията пред мотрисите. Особено тежко е в района на община Генерал Тошево. На две-три места там линията е затрупана с големи преспи,съобщи началникът на регионалния център „Железопътни превози” инж. Димитър Василев.