Автобус се блъсна в цистерна, девет от пътниците пострадаха
Автобус се блъсна в цистерна, девет от пътниците пострадаха / cнимкa: БГНЕС

Автобус, пълен с пътници, се блъсна в цистерна, возеща пропан-бутан, на пътя Бургас - Айтос. Жертви няма, пострадали са девет души, двама от тях са тежко ранени. Катастрофата е станала близо до разклона за село Съдиево.

Автобус, движещ се в посока Айтос, управляван от 33-годишния Христо Димитров, се блъснал в цистерна с пропан-бутан, шофирана от Иван Иванов, на 50 години. При удара са пострадали девет от пътниците в автобуса, като двама от тях са ранени тежко. Пострадалите са откарани в бургаската болница с четири линейки. С опасност за живота в неврохирургията на Бургаската болница са настанени две  жени - едната е със счупен таз и натрошен гръден кош, а другата е със счупен череп.

Причината за катастрофата най-вероятно е навлизане на автобуса в насрещната лента, където се е блъснал странично в цистерната, опитала да избегне удара. След това автобусът е паднал в канавката, където се е ударил и в дърво. Полицията е установила, че няма теч от цистерната, превозвала пропан-бутана.

Поради тежкия инцидент има ограничения в движението. Спряно е преминаването между Съдиево и село Миролюбово. Движението се отклонява през село Ветрен и бургаския участък на магистрала „Тракия”.