Автобус с 30 пътници се удари в спрял снегорин
Автобус с 30 пътници се удари в спрял снегорин / БГНЕС, архив

Верижна катастрофа е станала в близост до Черна нива, Кюстендилско. Автобус с 30 души се е ударил в снегорин. Пътуваща зад него кола се е завъртяла и изскочила от пътя в близкото дере, след нея се е завъртял още един лек автомобил, свидетелстват за Дарик очевидци на инцидента. По думите им на мястото е имало и още една машина за почистване, като двамата шофьори са спрели на завой, за да разговарят.

Автобусът е служебен и е пътувал от Дупница в посока Кюстендил, като е превозвал работещи в държавната администрация. Няма пострадали хора, каза за Дарик говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка. Дежурна група е на мястото на инцидента и разследва произшествието.

Сблъсъкът е станал при разклона за село Мърводол, уточни директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова, която също проучва информацията за инцидента.

"Ударът беше силен. Автобусът е размазан отпред. Късмет е, че няма пострадали. Добре, че шофьорът караше бавно, защото беше заледено", разказа за Дарик пътник от автобуса.

Други новини от Кюстендил