Нашата задача беше демонтаж на Борисовата корумпирана държава, заяви съпредседателят на "Демократична България"
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това каза в ефира на NOVA Атанас Атанасов от "Демократична България".

„Не бих искал да си мисля, че мога да участвам в коалиция в Бойко Борисов. Призовавам ръководството на ПП да се замислят върху това искаме ли да постигнем промяна. За нас никак не беше лесно да вземем решение да бъдем в общо мнозинство с БСП, но голямата цел е промяната. Нашата задача беше демонтаж на Борисовата корумпирана държава. Това ни накара да влезем в мнозинство с тези партии. Целта обаче не беше постигната”, заяви той.

БСП, „Възраждане” и ВМРО ще се регистрират в ЦИК за предсрочните избори

По думите му, за да се постигне промяна, е необходимо концентрация на реформаторските сили.

„Като гледам с какъв размах служебното правителство извършва сериозни кадрови промени, имам чувството, че смята да управляват доста дълго", каза още Атанасов.

И поясни, че днес от ДБ ще се регистрират в ЦИК за участие на изборите.

„Това не препятства възможността да се явим заедно с ПП. По закон има допълнителен срок, в който регистрирани политически субекти могат да се явят заедно с един номер. Вече сме в предизборна ситуация. Хората трябва да избират. Бих казал, че, ако прекараме невидима фронтова линия за тези избори от едната страна са реформаторските сили, а от другата са реставраторските. Има нещо много близко с това, което се случи в началото на прехода, когато БКП контролираше през своя партиен апарат цялата държава, но нямаше коалиционни партньори. ГЕРБ е новото БКП по манталитета на поведение”, каза още той.
NOVA