Атанасов: Съпругата на Бончев е отвлечена при провалена полицейска операция
Атанасов: Съпругата на Бончев е отвлечена при провалена полицейска операция / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

При провал на полицейска операция е отвлечена съпругата на президента на футболен клуб „Литекс” - Камелия, това заяви в интервю за предаването „Седмицата” на Дарик радио депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Той добави, че съпругата на Бончев е отишла на среща с похитителите, която е била съгласувана с МВР и с гаранциите, че при тази акция ще бъдат задържани похитителите. Атанасов попита в ефира, кой ще понесе отговорността за този полицейски провал.

Ето какво още каза Атанас Атанасов за Дарик:

„Кой ще плати за мъките и страданията на тази жена, защото тя не отиде по собствена воля на тази среща. Изключително скандалното в случая е, че два месеца МВР работи по този случай. След като разбраха, че не могат да се справят, защо не потърсиха съдействие от Великобритания и САЩ където има изключително добри експерти в тази област, а подходиха аматьорски и под носа на порцията похитителите отвлякоха съпругата на Бончев”.

На въпрос откъде има тази информация Атанасов отговори: „Информацията ми е от извора. Аз от вчера сутрин знам какво се е случило по този случай. МВР в желанието си да изпревари в публичното пространство другите източници подаде информация за случая като премълча собствения си провал”.

Атанас Атанасов каза още в предаването „Седмицата”, че през последните 5-6 години отвличанията за откуп в България са се превърнали в много доходоносен бизнес. „За миналата година отвличанията в България са двуцифрено число и ефективността на полицията в тези случаи мисля, че е нула”, посочи депутатът от ДСБ.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви в ефира на Дарик, че думите на
Атанасов: Съпругата на Бончев е отвлечена при провалена полицейска операция
netinfo
Атанасов са опит на опозицията да обслужи техни политически цели. Миков заяви, че няма да влиза в подробности по операцията по освобождаването на Ангел Бончев. Той отказа да потвърди, дали при полицейска операция е отвлечена съпругата на Бончев и добави:

"Аз няма да вляза в този диалог, няма да коментирам опитите на опозицията да използва всичко за нейните политически цели. Всеки разумен човек разбира, че такъв тип коментари са изключително вредни. И когато поставяш партийните си интереси и твърдиш, че си професионалист, мисля, че е най-малкото цинично. Няма да се изкуша по никой начин като някои така наречени преждеговоривши професионалисти, в хода на казуса да коментирам едни или други действия на хората, които го решават. Разбира се, отговорността е при нас, опозицията може да си го позволи, медиите също, не укорявам никого".

Не е нормално нито управляващи, нито опозиция, нито преса да се държим по този начин, основното е да се спасят хората, трябва да се проявява сдържаност, това подчерта в ефира на предаването „Седмицата” на Дарик радио депутата от левицата Татяна Дончева и допълни:

В българската полиция има сериозни проблеми относно нейния професионален и административен капацитет. Те наистина са създадени във времето. Но аз мисля, че ако искаме да започнем да ги решаваме в позитивна насока, трябва да проявим малко повече грижа и реализъм. Не можете да накарате човека да може нещо, което той не може или не може днес. И няма никакъв смисъл да го разкъсате. Ако г-н Атанасов иска да ни внуши, че ако беше той начело на тази работа, нещата щяха да станат чудни и прекрасни, сега, всеки може да си мисли, каквото си иска.

Атанасов: Съпругата на Бончев е отвлечена при провалена полицейска операция
netinfo
Трябва да бъде оставено министерството да свърши всичко, което може, по този случай. Разборът после, после ще видим това ли е капацитетът на полицията, какъв е крайният резултат, какво е вярно направено, какво е сбъркано. Ако дори има дефекти при отразяването за медиите в официалната хроника от страна на министерството, това също можем да си го направим като разбор, но после. Сега да се притискат хората, които работят на терена по случая, означава просто някой да ви се пъхне в студиото и на всяка дума да ви суфлира какво трябва да кажете и къде да си преместите микрофона. Това просто ще ви изнерви на третата минута.