Имаме нова тройна коалиция - между ГЕРБ, ДПС, БСП. Това заяви съпредседателят на „Демократична България" Атанас Атанасов по NOVA.

НС се управлява от ГЕРБ и ДПС. Не може да си представите какъв тандем са. Росен Желязков и Йордан Цонев са като „скачени съдове”. Работят перфектно в парламента, подреждат си дневния ред, както им е удобно. Имаме нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП.  Няма да преговаряме с този, който си стои в сараите и този, който стои в Банкя”, поясни той.  

И допълни, че не разбира тактиката на ГЕРБ.

„Два месеца почти след изборите никой не чу да се водят, каквито и да било преговори за мнозинство с първия мандат. Голяма битка беше да си купят изборите и успяха. Ами сега? Има толкова много сигнали за купен вот. На тези избори държавата не противодействаше ефективно”, каза още съпредседателят на ДБ.

Всички бягат от отговорност и не искат да управляват заради тежката зима, която ни очаква, смята той.

„Искаме публичност. Имаме условия, които, ако бъдат подкрепени, сме готови да поемем отговорност за управлението на страната. Трябва промяна на Конституцията, за да си отиде Иван Гешев”, допълни Атанасов.

За мигрантската вълна, честите гонки с полицията и неприетата оставка на главния секретар на МВР:

Оставката няма да реши въпроса. МВР има тежки структурни и организационни проблеми. Тази мигрантска вълна през България е в резултат на комплексни причини. Границата ни е „пробита”. Как искате командировани полицаи да се справят? Те не са подготвени”, допълни Атанасов.

Целия разговор гледайте във видеото.
NOVA