Атанасов даде данни на Велчев, че МВР помага на сивата икономика
Атанасов даде данни на Велчев, че МВР помага на сивата икономика / netinfo
Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов предаде на главния прокурор Борис Велчев справка с данни, според които ръководството на МВР покровителства лица от сивата икономика.

Атанасов каза, че става въпрос за заместник в една от полицейските служби, която е осъществявала контакти с лица от сивата икономика. Той добави, че е получил в пощата справка, която била от неизвестен източник. От нея ставало ясно, че съдържащата се информация е докладвана на вътрешния министър Румен Петков.

"След това обектите са се освободили от телефонните апарати, които са използвали, и са прекратили връзката помежду си. Това означава, че са били предупредени, т.е има данни, че от най-високо ниво в МВР се покровителстват лица, вършещи престъпления", отбеляза бившият ръководител на контраразузнаването.

Атанас Атанасов добави, че поради тази причина разследването трябва да бъде на високо ниво и под контрола на главния прокурор. С уговорката, че не знае кой е изпратил справката, депутатът заключи, че е направил проверки, от които му е станало ясно, че информацията е достоверна.