Атанас Атанасов: Вотът на недоверие даде резултат
Атанас Атанасов: Вотът на недоверие даде резултат / netinfo

Вотът даде своя резултат и принуди Станишев да обяви, че ще направи структурни и персонални промени в правителството. Така депутатът от ДСБ Атанас Атанасов коментира в предаването „Пропаганда” на Дарик радио мнението, че вотът е бил излишен и ненавременен.

Не виждам перспектива в прокуратурата при разследването на всичко, случващо се в последните седмици, така Атанасов обяви, че според него няма да има особено развитие при разследването на арестувания за връзки с организираната престъпност заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов.

Атанасов се върна и към един от важните, според него, въпроси в скандала с МВР – знаел ли е министърът на вътрешните работи Румен Петков за това, което е вършил арестувания висш поицай Иван Иванов:

Аз искам да кажа нещо, което никой не коментира през тези дни, а може би защото е строго професионално и хората не го знаят. Много пъти поставях въпроса публично: Докладвано ли е на вътрешния министър за историята с Иван Иванов? Тишина. Ще предприеме ли някой действия, за да разследва този въпрос? Тишина. Само че В министерството на вътрешните работи винаги е съществувала и днес съществува една специална инструкция, която се нарича „Инструкция за извънредните произшествия. В тази инструкция е записано категорично, че във всеки един случай, в който служител на Министерството на вътрешните работи попадне на специално разузнавателно средство, задължително се докладва на вътрешния министър. Така че господин министъра няма къде да бяга. Не може заместник-директорът на национална служба, тогава Главна дирекция за борба с организираната престъпност да попадне на специално разузнавателно средство, десет дни да го слушат, това нещо да е записано, да има и електронен вид стенограма и във хартиен вид и на министъра да не му е докладвано. Ако това е вярно, той не е министър на вътрешните работи.