Атака замесена в етнически вандализъм в гоцеделчевско
Атака замесена в етнически вандализъм в гоцеделчевско / cнимкa: Sofia Photo Agency

Със свастики на етническа основа осъмна вилата на гоцеделчевския бизнесмен Ирхан Мустафов. По стените на новостроящата се къща са изписани с черна боя "Атака", "България над всичко", "Фесовете на сапун" и псувни, адресирани към лидера на ДПС Ахмед Доган. Бизнесменът Ирхан Мустафов е подал жалба в РПУ - Гоце Делчев. От полицията съобщиха, че вече е образувано разледване, но срещу неизвестен извършител.

Вандалите, изпочупили оградата и унищожили зеленчуковата градина, в близост до ранчото на Мустафов. Той самият недоумява защо е извършено това безчинство.

Случилото се е политическа провокация срещу „Атака”, коментира за Дарик областният председател на партията в Пиринско, Огнян Тетимов. Свастиките не са писани от членове на „Атака”, в редиците ни членуват десетки мюсюлмани от гоцеделчевския регион, категоричен и е председателят на партията в общината Кирил Стойков.

Искаме този път полицията да си свърши работата по разкриване и огласяване имената на извършителите, настояват Тетимов и Стойков.