Атака ще се бори за гласове самостоятелно на изборите
Атака ще се бори за гласове самостоятелно на изборите / снимкa: Sofia Photo Agency

Атака ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров на митинг по повод Националния празник на България – 3 март.

Обединението с другите опозиционни партии по време на четвъртият вот на недоверие към кабинета са били тактическо действие с опозицията с цел сваляне на правителството. Следващият етап е Атака да предложи заветните принципи за развитие на България, сред които е спирането на криминалната битова престъпност извършвана от някои малцинства и нов икономически модел за повишаване на доходите. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров пред близо пет хиляди активисти и симпатизанти на партията, които се събраха на митинг пред храм-паметника „Александър Невски

Следващите месеци ние ще предложим в политическото пространство принципите, по които трябва да се развива България и ще поставим на изпит всеки един български политик. Нека той стане и каже „Аз съм съгласен с тези принципи, защото те са вечни. Те са по-трайни от лявата и дясната идея", обяви Сидеров.

Лидерът на Атака призова всички български политици да заявят ясно възгледите си за приоритетите за управление на България през следващите 20 години. Митингът на „Атака” започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при пожара в нощния влак София-Кардам. Тази ужасна трагедия , която се случи във влака София – Кардам е ясен знак, че днес имаме държавна администрация, но нямаме държава, каза още в изявлението си той.

След това Сидеров направи аналогия с терористичния акт в друг влак през 85-та година, когато загинаха майки и деца.