/ БГНЕС
Атака отправи 5 въпроса към БСП във връзка с внесения вот на недоверие към правителството. От партията не присъстваха на консултациите с левицата миналата седмица, но два дни по-късно отправиха въпросите си към социалистите.

Във връзка с вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП, Атака посочва, че принципите ѝ от нейното създаване са били България да бъде колкото се може по-самостоятелна държава в днешния глобален свят; да следва интересите на своите граждани и да ги поставя над чуждите интереси.

По различни причини това не се е случило, но ние не можем да се сърдим на българския народ. Обаче имаме пълното право да питаме всеки, който претендира да управлява, в името на какво иска да управлява. Тези въпроси сме ги задавали към всички управляващи партии, включително и към сегашните управляващи от ГЕРБ, пишат от партията, чиито депутати са независими, след като АТАКА беше изключена от Обединени патриоти.

Не сме получавали задоволителни отговори, но винаги сме се надявали този, който е на власт, да проявява разум. Заради липсата на задоволителни отговори днес ние не сме част от Коалиционния съвет, който управлява страната и взема решения. В момента има претендент за властта в лицето на БСП. Те внасят вот на недоверие, с който искат падане на правителството и съставяне на ново, добавят от АТАКА.

По този повод Атака пита:

1. Има ли БСП категоричното намерение да направи минималната пенсия 500 лв., а минималната заплата 1500 лв.?

2. Има ли БСП категоричното намерение да прекрати незабавно концесиите за добив на злато и да е в български ръце?

3. Има ли БСП категоричното намерение да закрие чуждите военни бази у нас?

4. Има ли БСП категоричното намерение да свали санкциите срещу Русия?

5. Има ли БСП категоричното намерение да признае с парламентарно решение геноцида над българския народ по време на турското робство, което АТАКА предлага от 2005 г.?