„Атака” настоява за сваляне на имунитета на Доган
„Атака” настоява за сваляне на имунитета на Доган / снимка: Sofia Photo Agency
„Атака" настоя главният прокурор Борис Велчев да поиска сваляне на имунитета на лидера на ДПС Ахмед Доган и срещу него да бъде образувано досъдебно производство. От партията посочват като причина самоубийството на началника на кабинета на Доган Ахмед Емин.

Според заместник-председателя на „Атака" Павел Шопов обективно и законосъобразно досъдебно производство може да бъде проведено само ако бъде свален имунитетът на лидера на ДПС: „Съществуват основателни съмнения за извършено политическо убийство и натиск за неговото скриване. Всички съмнения и следите за случилото се водят към лидера на ДПС – народния представител Ахмед Доган”.

По повод искането на „Атака" депутатът от НДСВ Милен Велчев коментира: „Ако има обвинение, искане за прокуратура за когото и да било, разбира се, ще се разгледа в пленарна зала”.

Народният представител от БСП Атанас Мерджанов обясни, че за да бъде свален имунитетът на Доган, трябва да има конкретни основания, а в случая липсвали такива. На председателския съвет така и не се е стигнало до консенсус по въпроса, но от ДПС категорично са се обявили против идеята за сваляне на имунитета на Доган. Председателят на парламента Георги Пирински обясни, че декларацията на „Атака" е предадена вчера в правната комисия и до 15 дни тя ще изготви становището си.