Атака иска ограда по границата с Гърция
Атака иска ограда по границата с Гърция / БГНЕС
Атака иска ограда по границата с Гърция
85456
Атака иска ограда по границата с Гърция
Атака иска ограда по границата с Гърция
  • Атака иска ограда по границата с Гърция
  • Атака иска ограда по границата с Гърция

Спешно да се построи ограда по границата ни с Гърция поискаха депутатите от парламентарната група на Атака. Народните представители от партията внесоха в Народното събрание проект за решение за изграждане на ограда по протежение на държавната граница с Република Гърция.

Вижте ключовите точки на споразумението за миграцията между ЕС и Турция

Националистите спешно настояват парламентът да възложи на Министерския съвет в ускорени темпове да вдигне стена заради мигрантите.

Ташева посочи, че споразумението ЕС-Турция за ограничаване на мигрантския поток по западнобалканския маршрут, а източнобалканският - през България, оставал открит.

Балканският маршрут на мигрантите на практика е затворен

"Самият Ердоган заяви преди известно време, че може да натовари тези бежанци на автобуси и да ги изпрати към Гърция и България за Европа. В същото време по решение на ЕС пътят през Гърция е затворен, а малката и не много богатата бивша югорепублика Македония изгради масивна, двойна ограда по границата с Гърция", каза Ташева,

Според Ташева е очевидно, че при тези обстоятелства единственият алтернативен път е през българско-гръцката граница-България-Сърбия и към богатите западноевропейски държави.

Митов: Няма причина да бъдем държани още дълго извън Шенген

Преди две седмици външният министър Даниел Митов посочи пред Дарик, че страната ни се е стремила да отвори границата с Гърция в продължение на 25 години. "Решение за ограждения и едва ли не затваряне на българско-гръцката граница е изключително неприемливо", подчерта той в навечерието на спорзумението между Турция и ЕС.