Настъпва астрономическата зима. Това ще се случи в 23:48 ч. на 21 декември. Зимата у нас тази година ще дойде със затопляне, за разлика от миналата година, когато на 21 декември 2021 г. зимата дойде със застудяване и силен северозападен вятър. От 21 декември денят започва да нараства, докато се изравни с нощта с идването на пролетното равноденствие. 

Преди обяд на много места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, като подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Максимални температури между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла, в София около 6°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури: 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по билата до умерен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 4°. 
НИМХ