Ася Петрова: Опитаха да политизират делото срещу Килърите
Ася Петрова: Опитаха да политизират делото срещу Килърите / снимка: БГНЕС

По време на процеса срещу „Килърите" имаше опити за политизиране на казуса -
така заместник главният прокурор Ася Петрова определи пред БНТ компрометиращите твърдения, които бяха отправени по нейн адрес в рамките на задочния спор между Цветан Цветанов и Делян Пеевски.

Петрова отрече твърденията на подсъдимия Петър Стоянов - известен като Пешо Сумиста, че е оказвала натиск върху групата на „Килърите".

Вчера Варненският апелативен съд измени доживотните присъди без право на замяна на трима от подсъдимите по делото „Килърите" - Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев, в доживотни. Наказанията на част от останалите участници в процеса, наложени им от първоинстанционния Окръжен съд в Шумен, също бяха намалени. Петър Стоянов-Сумиста ще обжалва присъдата си. От прокуратурата заявиха, че на този етап не знаят дали ще обжалват решението на Апелативния съд.

Прокурор Ася Петрова коментира след това, че процесът все още не е приключил, няма влязъл в сила съдебен акт. В момента, в който вече има такъв, влязъл в сила, тя ще си позволи да коментира трудностите в този процес, които по думите й са били страшно много.