Асен Гагаузов: Пътят край Бяла ще бъде разширен
Асен Гагаузов: Пътят край Бяла ще бъде разширен / netinfo

Причината за трагедията край Бяла не е в пътя. Той е в перфектно състояние, но проблемът е, че трябва да е по-широк. Това заяви в предаването “Дарик Кафе” на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

По думите му проектът за четирилентов път Русе - Велико Търново е в заключителна фаза и до две-три годни ще бъде направен. Според него на стотици места в страната пътищата се нуждаят от разширяване.

Директорът на полицията в Русе – Светослав Първанов заяви за Дарик, че шофьорът на камиона не е употребил алкохол. Извършени са първоначални огледи на двете превозни средства, осигурени са транспортни коридори за линейките, обясни още Светослав Първанов.

Огледът на мястото на катастрофата продължава.

Автобусът на градския транспорт е пътувал от град Бяла за гара Бяла и паднал от мост, успореден на моста на Кольо Фичето в река Янтра, след като е бил ударен отзад от камион, превозващ жито.

Покривът на автобуса се е откъснал. На мястото на катастрофата са загинали 17 души, а един е починал на път за болницата в Бяла, съобщиха от МВР.