Арх. Янев не възнамерява да разговаря с Кабил
Арх. Янев не възнамерява да разговаря с Кабил / netinfo

„Г-н Нихат Кабил иска да ме съди, защото съм бил прескочил министерство на земеделието. Прескочих го, законът ми го позволява. С него нямам желание да говоря, но твърдя, че и там има корупция”. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио арх. Георги Янев, който подаде сигнала за корупция във Фонд ”Пътна инфраструктура”.

По-рано днес Нихат Кабил заяви, че е изключително изненадан от изявленията на архитект Янев за корупция в земеделското министерство и поиска в срок до 5 февруари той да предостави публично или лично на министъра доказателства за твърденията си. В ефира на Дарик радио Янев каза: „Не мога да му представя доказателства, тези доказателства се представят с белязани банкноти”.

Законите в България трябва да се променят, смята арх. Янев. Той заяви, че в момента се чувства много застрашен и посочи: “Аз спрях един милиард еврофондове”. Ето какво каза още той:

Ако очаквате отмъщение, кога очаквате то да се случи?

След като се размине скандалът.

И нямате конкретни индикации от каква посока?

Аз определено нямам никакви индикация, но аз очаквам да се случи.

Арх. Янев подчерта, че пред Дарик радио дава последното си интервю, тъй като е бил помолен от министър Румен Петков „медиите да го оставят на мира”.

По-рано днес арх. Георги Янев беше награден от МВР с кортик за оказване на съдействие и конкретна помощ на министерството.