66-годишен учител от Казанлък е арестуван за блудство с ученичка. Деянието е извършено в елитно основно училище в града, съобщава NOVA.

Съдът увеличи присъдата на учител от Дулово, блудствал с непълнолетни
 
Стоян Ганчев е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за това, че като надзорник на 13-годишното дете е използвал служебното си положение и е извършил блудствени действия с него.
 
"На 13 декември тази година той е извършил блудствени действия спрямо малолетно лице на 13 години, за което се предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години. Извършени са множество действия по разследването, събрани са гласни свидетелства, писмени, веществени доказателства. Извършена е техническа експертиза на видеозапис от камерата, разположена в класната стая, в която е извършено деянието и считаме, че обвинението е доказано. Извършвала се е извънучилищна консултация по предмета и пострадалото лице е било под надзор на учителя при упражняване на действията по престъплението", съобщи прокурорът по случая Таня Димитрова.

Задържаха учител, блудствал с шест малолетни деца
 
66-годишният мъж е бил назначен като старши учител по математика, след като е бил освободен от предишната си месторабота. Преди това се е пенсионирал като директор в училище „Aнтон Страшимиров“ в Казанлък.
nova.bg