/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха ловешки съдия заради съмнения за бракониерство. Съдията бил забелязан в черен джип с монтиран боен фар късно вечерта на 5 октомври от полицейски патрул край плевенското село Бохот. Шофьорът не се подчинил на сигнала от полицаите и се опитал да избяга. Последвала 15-минутна гонка, която завършила с няколко изстрела в задните гуми на джипа.

Джипът се движел в кръг с изгасени светлини, но с монтиран и работещ боен фар. Това породило подозрения за незаконен лов у двамата патрулни полицаи.

"Многократно, според доклада на полицейските служители, са се легитимирали, подавали са звукови и светлинни сигнали, изравнявали са се с водача на джипа, но въпреки това той е продължил да се придвижва. Използвано е било оръжие за да се спре този автомобил. Тяхната версия е, че са се разхождали в 23 часа със заредени пушки и са се изгубили", обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Окръжен съд-Ловеч: Съдия Иванов е в платен отпуск и не можем да коментираме достоверността на информацията

В джипа имало двама души – шофьорът - криминално проявеният Васил Василев и спътникът му – съдия Иван Иванов. В колата са открити пушки, близо 120 бойни патрона, както и черна маска у съдията. Иванов и Василев са задържани за 24 часа.

Към момента двамата имат единствено работно обвинение за неподчинение на полицейски сигнал. Разследват се и още три евентуални престъпления, сред които незаконно притежание на оръжие и неспазване на необходимите мерки при боравенето с него.