Арестуваха свещеник за блудство с малолетно момиче
Арестуваха свещеник за блудство с малолетно момиче / netinfo

Свещеник, блудствал с малолетно момиче, бе арестуван и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

55-годишният обвиняем служи като енорийски свещеник в селата Караджалово, Езерово и Бяла река, община Първомай. В жалбата срещу него се твърди, че той е блудствал с 13-годишно момиче в Първомай. Районният съд в града намери, че са налице основанията, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение. На първо място, налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието.

Свещеникът е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години, посочва БГНЕС. Доказателствата по делото, събрани на този етап сочат, че съществува реална опасност да се укрие – оглед избягване наказателна отговорност за деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Магистратите прецениха, че е налице реална опасност свещеникът да извърши друго престъпление, поради което му наложиха постоянната мярка за неотклонение. Определението може да се обжалва и протестира в 3–дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.