Шефът на Агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ, Цветелин Цветанов е бил арестуван в специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура, съобщи Нова телевизия, като се позова на източници от МВР.

Официално потвърждение от Министерството на транспорта за неговия арест обаче все още няма.

По неофициална информация акцията се извършва на територията на София, Враца и Видин. Разследват се сигнали за изнудване на превозвачески фирми, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки.

Освен Цветелин Цветанов са арестувани и трима служители във Враца, трима - във Видин и осем души в София. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От ведомството потвърдиха, че третият етаж, където се помещава автомобилната администрация, е бил отцепен. Взети са документи, направена е проверка на място. Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил шефът на сигурността на ведомството да окаже съдействие на разследващите, а ако се докажат нарушения, то извършителите да си понесат отговорността според закона.

Източник: Novanews.bg