Арестуваха сериен крадец в Ямбол
Арестуваха сериен крадец в Ямбол / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ямболските полицаи задържаха 22-годишен мъж, извършил въоръжени грабежи и множество кражби. В хода на разследването на поредица криминални престъпления в Ямбол е установено, че около 20.30 ч. на 10 октомври, с черна плетена маска на главата мъжът е нахлул в хранителен магазин на ул. "Изгрев" и, заплашвайки продавачката с пистолет, е откраднал около 200 лева оборотни пари.

На 3 октомври късно вечерта на ул. "Кабиле", той нападнал 56-годишна жена, от която насилствено измъкнал дамската й чанта с лични документи, ключове, мобилен телефон и 5 лева.

Поредният набег на престъпника е на 24 октомври около 20.50 ч. в комплекс "В. Левски", когато маскиран и чрез заплахи с пистолет се опитал да влезе в хранителен магазин през заключена врата.

При процесуално-следствените действия в дома му са открити и иззети веществени доказателства /маска, пистолет, мобилния телефон на една от потърпевшите/. Пред разследващите мъжът направил пълни самопризнания.

Установено е, че задържаният е автор и на няколко кражби на CD-плеъри от автомобили в региона, като част от тях е извършил в съучастие. В тези случаи той е обучавал двама младежи как да разбиват автомобили "Опел" и "Фолксваген".

Задържаният е добре известен на полицейските служби като извършител на множество кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС и кражби от автомобили. Последните престъпления е извършил в условията на опасен рецидив.

Засега той остава в ареста с прокурорска мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. В РУП - Ямбол се водят досъдебни производства.