Арестуваха полицай, съучастник в убийство
Арестуваха полицай, съучастник в убийство / Пресцентър МВР

Полицейският служител от управлението в Петрич Евтим Каламски - Тиме, е арестуван за причиняване на смъртта на 30-годишния Димитър Груев от село Михнево, научи Дарик.

Евтим Каламски ще бъде привлечен като обвиняем за убийство, в съучастие с Богомил Кунгалов и Стоян Марков, които са от петричкото село Рупите. От тази сутрин полицейският служител е в ареста за 72 часа с постановление на обвинителя в Окръжната прокуратура в Благоевград Христо Георгиев.

Младият Димитър Груев бе пребит до смърт в нощните часове на 5 декември. Престъплението бе извършено в дискотека "Фантазия" в Михнево, която неофициално се стопанисва от полицая Евтим Каламски.

От Спешния център в южния град подали сигнал в нощните часове за починал мъж от множество травми. На място веднага изпратили полицейски екип, който установил, че починалият е Димитър Груев, на 30 години от Михнево. Той е баща на едно дете, съпругата му е тежко болна, предстои й животоспасяваща операция, съобщиха съседи на загиналия мъж.

От управлението в Петрич отказаха коментар по случая. Назначена е специализирана експертиза по делото. По първоначални данни от извършената аутопсия от съдебния медик д-р Яни Златин става ясно, че причина за смъртта на Димитър Груев е тежка мозъчна контузия.

Други новини от Благоевград