/ БГНЕС
Секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов вече е в ареста на столичното 9 РПУ.

Той бе доведен под конвой в София от Пловдив, където бе задържан за 24 часа, научи DarikNews от свои източници. По-късно арестът му бе потвърден и от Специализираната прокуратура. 

Президентският секретар беше в отпуска след избухването на скандала с чатовете между него и русенския бизнесмен Пламен Бобоков и разследването за търговия с влияние при назначаването на прокурор и посланици.

Той излезе в отпуск на 30 юни, след като започна проверката срещу него. 

Рано тази сутрин Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР влязоха в сградата на Президентството. По първоначална информация претърсванията се провеждат заради изтичане на класифицирана информация.

Малко по-късно стана ясно, че ДАНС му е отнела достъпа до класифицирана информация - на него, както и на съветника по отбрана на президента - Илия Милушев.

Продължават претърсванията в кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента. Изземват се документи и книжа, относими към предмета на доказване  по делото, както и компютърни конфигурации. 

Днес беше арестуван и бизнесменът Пламен Бобоков, който е в близки отношения с Узунов и искал разни услуги от президентството.