Арестуваха мъжа, подпалил Oбщината в Пловдив
Арестуваха мъжа, подпалил Oбщината в Пловдив / netinfo

Арестуваха мъжа, запалил миналата неделя входната врата на Община Пловдив. Той е задържан вчера в Карлово при съвместна работа на служителите от Второ и Шесто Районно полицейско управление в Пловдив и Карлово. Това съобщи днес директорът на Областна дирекция Полиция-Пловдив комисар Ангел Рангелов.

Пироманът е на 26 години. Той е бил задържан по сигнал на оперативен работник. Установено е, че в нощта на запалването той е изпил 4-5 големи водки. След това наел такси, но след скандал с шофьора слязъл в началото на квартал “Тракия”. В кофата за смет на бензиностанция до хотел “Ес Пи Ес” намерил две празни бутилки от масло. Напълнил ги с бензин и пеша се добрал до общината, където запалил вратата.

Мъжът не успял да обясни защо го е направил. Нямал спомен за случилото се, защото след като се напиел, изпадал в амок. Това ще бъде доказвано със съдебномедицинска експертиза.

Според полицейското разследване пироманът се уплашил, че ще го заловят и още същата нощ заминал за Турция, но на следващия ден се завърнал, тъй като му било домъчняло за семейството. След това отишъл при свои роднини в Карлово, където се опитал да се укрие. Там го заловили полицаите.

Седмица преди инцидента подпалвачът бил уволнен от работа в частна фирма, защото ходел на работа пиян. Пироманът е задържан за 24 часа в ареста.