Арестуваха дилър с дрога „чук от филм на Бенатова
Арестуваха дилър с дрога „чук от филм на Бенатова / cнимкa: Dariknews.bg, Любима Калпачка

Криминалистите в Петрич са арестували дилър на дрога, заснет със скрита камера през месец юли, станал без да подозира герой във филм на журналиста Миролюба Бенатова. От Областната дирекция на МВР в Благоевград към този момент не съобщават името на задържания, похвалил се публично, че дрогата му е „чук".

Направилите самопризнания за престъпната си дейност пред хиляди зрители петричани са Андрей Велков-Бешко и Димитър Василев-Мичо. Веднага след излъчване на филма антимафиотите предприеха специализирано разследване.

33-годишният Андрей Велков има няколко наказателни производства за държане и продажба на марихуана. Лично той разказа пред екипа на Бенатова, че продава килограм канабис за 3000 лева. Срещу комисионна от 1000 лева пък марихуаната се транспортира от Петрич до бензиностанция при „Черния кос" край София.

Другият наркодилър от южния град - Димитър Василев-Мичо, наскоро е получил условна присъда от три години по дело за трафик на голямо количество наркотично вещество. Той е стар познайник на органите на реда.

Новини от Благоевград