/ / iStock/Getty Images
42-годишен жител на гр. Поморие, въоръжен с огнестрелно оръжие, е задържан от служители на „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас след тричасови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие. Не е допуснато използване на оръжието и при инцидента няма пострадали, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

В 13.48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на ул. „Княз Борис I”, като спречкването било между него и двамата му родители. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42-годишният мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет.

Забелязвайки полицаите помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи. Майка му успяла да излезе от къщата. Баща му /трудноподвижен/ останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл през единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Към момента 42-годишният помориец е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие.
БГНЕС