Арестуваха Бисер Миланов-Петното
Арестуваха Бисер Миланов-Петното / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Бисер Миланов-Петното е бил арестуван заедно с няколко свои придружители по време на протеста пред парламента днес.

Малко преди обяд Миланов дойде със своя група на жълтите павета, като скоро след това беше задържан от полицаи заедно с няколко свои последователи. Според свидетели на случилото се Миланов се държал арогантно и влязъл в конфликт с друга група протестиращи.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна, стана ясно от съобщение на прокуратурата до медиите. Поводът е отправени заплахи към журналисти от Би Ти Ви, за което Софийска районна прокуратура (СРП) е сезирана с оглед извършени хулигански действия от Миланов.

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичката на имота, живееща в чужбина, чието жилище обитава понастоящем Бисер Миланов.

Срещу Миланов се водят още две досъдебни производства и за престъпление по чл. 162 ал.1 НК във вр. с чл. 20 ал.2 НК (подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация), и за закана за убийство ( чл. 144, ал.3 НК), образувани от СРП. Бисер Миланов е задържан по реда на Закона за МВР за 24 часа.

Към момента прокуратурата извършва анализ на всички материали и дела, като се преценява привличането на Миланов като обвиняем по горепосочените досъдебни производства и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление.

Арестуваха Бисер МилановПетното
netinfo

Петното, познат като един от най-активните провокатори сред протестиращите, е осъждан седем пъти. Той влезе в общественото полезрение с предложението си да съдейства на полицията срещу платени протестиращи, а преди дни отново влезе във фокуса на медиите, след като наемодателка се оплака, че къщата ѝ е "превзета" от наематели. Къщата се използвала от Петното и още 15 души.

Пред Би Ти Ви собственичката на имота Анжелика Шварц разказа, че миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - "Свобода". Комуникацията със собствениците поел Миланов, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности. Когато го помолила да напусне тогава, той отказал да го направи и я предупредил, че ще съжалява. Жената твърди, че заради заплахите и през последните месеци тя и семейството ѝ живеят в чужбина.

Арестуваха Бисер МилановПетното
netinfo