/ dariknews.bg
Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) Светослав Глосов от утре - 13 ноември, се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пътната агенция.
 
АПИ призовава шофьорите, ако досега не са сменили летните гуми на автомобилите си със зимни, да го направят, тъй като в края на седмицата се очаква застудяване и по високопланинските райони е възможно дъждове да преминат в сняг.

Температурите падат, идва застудяване
 
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и др.
 
По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

Зимата идва: сняг и студ в края на седмицата (ВИДЕО)
 
На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

От минус 7 до 25 градуса - какво време ни очаква през ноември
 
Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.
БТА