Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по високите и усойни места са възможни заледявания, като пътищата са обработени и проходими при зимни условия. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с пътната обстановка в страната към 17:30 часа.

Оттам допълват, че дъжд вали в областите Варна, Търговище, Разград, Ямбол, Хасково, Бургас, Сливен, в района на Каспичан, Нови  пазар и Изгрев (обл.Шумен).

В областите Търговище, Габрово и в районите на Троянски проход и Шипково-Рибарица (обл. Ловеч), Сливен, Котел и Твърдица (обл.Сливен), проход Шипка и проход Република, Елена-Твърдица (обл.Велико Търново) вали сняг.

Катастрофа на пътя край Пампорово, три жени пострадаха

Температурите са в интервала от -6°С до +11°С. Вятър духа в цялата страна.

Ограниченията на движението по автомагистралите и републиканската пътна мрежа можете да видите тук.

Ще вали ли сняг през идните дни?

Според прогнозата на НИМХ през следващото денонощие облачността ще е по-често значителна и на много места ще превали, предимно слаб сняг.  Вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 2° и 7°. В София минимална температура около минус 2°, максимална - около 2°.