Апелативен съд намали присъдата на полицая, прегазил дете в Крушевец
Апелативен съд намали присъдата на полицая, прегазил дете в Крушевец / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бургаският апелативен съд намали от 11 на 7 години присъдата на бившия граничен полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември 2014 г. уби бебе в созополското село Крушевец.

Съдиите намалиха и срока, през който бившият полицай няма да може да шофира - от 13 на 9 години.

11 години затвор за граничния полицай, прегазил бебе

Апелативният съд отмени присъдата в частта, в която подсъдимият е признат за виновен, че е причинил смъртта на детето на „пешеходна пътека”.

Наказание 11 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване в затворническо общежитие от открит тип наложи Окръжен съд Бургас на бившия граничен полицай.

Около 9.09 ч. в с. Крушевец, община Созопол, на главен път І-9, в пияно състояние и след употреба на наркотично вещество - канабис, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил „Рено Канго” Стоянов нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на малко бебе на пешеходна пътека, като случаят е особено тежък.

Първата инстанция е постановила Стоянов да заплати на частните обвинители - родителите на починалото дете направените от тях разноски по делото в размер на 3000 лева.

Източник: БГНЕС