Антония Първанова остава в парламента
Антония Първанова остава в парламента / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

На този етап ще бъде по-добре да продължа своята работа в парламента, отколкото да стана общински съветник. Има достатъчно законодателство, което трябва да се довърши. Това заяви на пресконференцията на НДСВ в международния пресцентър в НДК кандидатът за кмет на София Антония Първанова.

За нас в тази кампания бе важно, че участваме като отбор, който очакваше да се случи истинският политически дебат. Не се състоя дебат по съществените въпроси за София. Кавалерите се изплашиха, допълни тя.

Резултатът на местните избори дава основание да гледаме с оптимизъм към окончателните резултати от кметските избори. Това заяви Милен Велчев.

През 2003 година НДСВ са имали 394 съветника. Рано да излезем със заключение колко ще са сега. Смятаме, че те ще са повече с около 30%, допълни той.

Можем да се надяваме, че по-нататък София ще има жена кмет и прогнозата ми е, че тя ще е от НДСВ. Това заяви лидерът на партията Симеон Сакскобургготски на пресконференция в НДК. Лидерът на НДСВ благодари на Антония Първанова и заяви, че по негово мнение тя е спечелила сърцата на много софиянци. Сакскобургготски изрази благодарност и към останалите кандидати на НДСВ за тяхната готовност и усилията, които са положили и на предизборния щаб за тяхната наистина огромна и много впечатляваща дейност.

Той подчерта, че независимо от това дали големият брой кандидати на НДСВ ще бъдат избрани, за партията те са една много ценна банка от хора, която възнамеряват да ползват.