Антон Кутев: Има организирана схема за източване на информация от ДАНС
Антон Кутев: Има организирана схема за източване на информация от ДАНС / снимка: Дарик - Разград

Още скандали като този за уволнението на зам.-директора на ДАНС чакат това правителство до края на мандата му, прогнозира в Разград секретарят на Висшия съвет на БСП Антон Кутев. Има организирана схема за източване на информация от ДАНС, категоричен бе той. Според него всичко тръгва от тайните служби. Очевидно в службите има проблеми – информацията изтича оттам, отива в едни политици, те го подават на един човек в един сайт, а той не е само един, те са няколко, оня съответно ги разпечатва и ги пуска по интернет пространството, за да могат медиите да има кого да цитират, коментира Кутев.

Аз не съм убеден примерно, че точенето на информация от ДАНС не е по-голямо престъпление за държавата от точенето на пари от националната банка. И двете са ценности, каза още той. Според Кутев едни и същи хора точат информация от службите.

Това правителството до края си ще бъде засипвано през цялото време с така наречени скандали, тоест съвсем нормални неща, които са абсолютно в рамките на нормалното развитие на държавата, ще бъдат обръщани през цялото време в някаква скандална форма. И все едни и същи хора – те са точно десет човека в държавата.