/ Българска федерация художествена гимнастика
Ансамбълът на България за жени завърши на второ място в многобоя на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния) и донесе второ сребърно отличие на страната от турнира, след като по-рано в събота Борена Калейн стана вицешампионка в многобоя при жените.

Гордост: Сребърен медал за българката Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха грешки в изпълнението си с три ленти и две топки и бяха оценени с 31.350 точки, от които 17.300 за трудност, 7.500 за артистичност и 6.550 за изпълнение, предава БНР.

Възпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева събраха общ актив от 66.250 точки (34.900 на пет обръча и 31.350 на три ленти и две топки), за да вземат сребърните отличия.

Шампион в многобоя стана ансамбълът на Италия със 70.050 (36.550 и 33.500), а на трето място е Бразилия с 64.550.

Българските грации се класираха и за двата финала на отделните уреди с втори по сила резултат на пет обръча и трети на три ленти и две топки.

При жените Боряна Калейн ще играе на финалите на топка, на бухалки и на лента, а Ева Брезалиева - на обръч, на топка и на лента.

Съдия за България в ансамбловата надпревара е Християна Тодорова, а в индивидуалната - Филипа Филипова.
БНР