„Анонимните” хакнаха сайта на ПРОФОН
„Анонимните” хакнаха сайта на ПРОФОН / снимка: sxc.hu

„Анонимните” хакнаха интернет страницата на българската организация за авторски права ПРОФОН. При влизане на адреса - www.prophon.org се появява съобщение от хакерското движение, което съобщава, че „конфискуват сайта по силата на секция 14 от правилата за интернет”. Към съобщението на „Анонимните” е добавен и клипът от „Великия диктатор” на Чарли Чаплин с речта на Хитлер.

Пълният текст на хакерското послание гласи:

„Здравейте ПРОФОН,

Ние сме „Анонимните”. Научихме, че вие и други 12 алчни организации са подписали отворено писмо в подкрепа на т.нар. споразумение ACTA. Не само вашето писмо е пълно с фалшиви твърдения, но по същество вие предизвиквате притесненията на хората за тяхната свобода с „безпочвени предположения и манипулации”. Това е неприемливо и точно това ни разгневи. Вие сте първи, но не и последни. Това трябва да бъде урок за всички, които подкрепят ACTA.

Ние сме „Анонимните”. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни”.

БГНЕС припомня, че ПРОФОН и още няколко организации като Музикаутор, Театъраутор, Артистаутор, както и продуцентски компании се обърнаха на 3 февруари с отворено писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министри в подкрепа на АСТА. В писмото си те посочиха, че АСТА по никакъв начин не противоречи нито на европейското право, нито на съществуващата и в момента национална законова рамка.