Англичани с условни присъди заради хулигански прояви във Велико Търново
Англичани с условни присъди заради хулигански прояви във Велико Търново / netinfo

Районният съд във Велико Търново осъди на по 8 месеца лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок, Джон Джошуа /30г./ и Дейвид Джонатан /30г./, граждани на Великобритания. Това съобщиха от съдебната администрация.

Присъдата е наложена по извънсъдебно споразумение, след като обвиняемите се признали за виновни в това, че на 13 септември около 8.00ч. пред сградата на местния клон на Централна кооперативна банка извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу органи на властта.

В хода на полицейското дознание е установено, че Джон и Джонатан пристигнали като туристи във Велико Търново, заедно с група от 20 свои сънародници, които били на почивка в Гърция.

В нощта преди инцидента те празнували рожден ден на свой приятел от групата. В късните часове двамата продължили да пият алкохол по заведенията. Накрая те решили да пият на стълбите пред банковия клон, където били намерени от пазачите, които повикали полиция.

Когато пристигналият полицейски патрул поискал да провери документите за самоличност на двамата мъже, те нападнали полицаите и се наложило да бъдат задържани за срок от 72 часа.

Други новини от Велико Търново