Ангелов внесе нова кандидатура за директор на военното разузнаване
Ангелов внесе нова кандидатура за директор на военното разузнаване / снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на отбраната Аню Ангелов е внесъл в Министерския съвет нова кандидатура за директор на военното разузнаване. По информация на Дарик той е предложил бригаден генерал Валентин Гагашев, доскорошен шеф на щаба на НАТО в Скопие.

Вчера военният министър съобщи, че президентът Георги Първанов е върнал без мотиви подадената му от министър Ангелов за съгласуване кандидатура за шеф на военното разузнаване. По източници на Дарик държавният глава е отхвърлил кандидатурата на бригаден генерал Динчо Карамунчев.

Директорският пост на служба „Военна информация" в Министерството на отбраната се оваканти, след като ген. Пламен Студенков подаде рапорт за пенсиониране поради навършване на пределната възраст от 58 г. Новият кандидат - бригаден адмирал капитан І ранг Валентин Гагашев по-рано е заемал длъжността директор на дирекция "Стратегическо планиране" на Генералния щаб на Българската армия. По процедура кандидатурата трябва да бъде одобрена от Министерския съвет, което може да стане и на подпис, и да бъде предложена на президента за подписване на указ за назначение.