/ БТА
"Работим по план и за да го представим, трябва да е ясна датата на изборите, коментира пред журналисти министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов след консултациите при президента за провеждане на вота в условия на пандемия.

Той се аргументира и защо днес не са го представили на Румен Радев: "За да можем непосредствено преди започването на предизборната кампания да представим реалистичен план, който да стъпва на конкретни факти".

Борисов: Радев сега се чуди как да отмени изборите (ВИДЕО)

По думите му най-късно в средата на февруари ще има ясно разписани стъпки за осигуряване на сигурността при провеждане на изборите. 

„Думата "политика" и правенето на политика сега е нелепо. Ситуацията е проблем пред целия ни народ и тази ситуация изисква друг тип действия“, подчерта Ангелов.

След консултациите: Президентът не потвърди 28 март за дата на вота (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Горе се очерта една дилема - дали мислим за изборите, или мислим за отделния човек. Моят апел е да мислим за всеки един български гражданин. Дали сме доволни от срещата? Много по-важно е не това дали сме доволни, а с какво тази среща ще допринесе за добруването на всеки отделен български гражданин, с какво тя ще намали опасността пред всеки един човек и как ще ни доближи по-бързо до победата в тази битка", допълни здравният министър.