Ангел Славчев е предложен за изключване от партията на Бареков
Ангел Славчев е предложен за изключване от партията на Бареков / снимка: БГНЕС, архив

Изпълнителният съвет на „България без цензура” (ББЦ) предложи прекратяване на мандата на зам.-председателя Ангел Славчев, както и изключването му от партията.

Причина затова са действията на Славчев, които според ББЦ уронват доброто име на формацията, нарушават нейните интереси и са несъвместими с морала и принципите й, съобщиха от ББЦ.

По време на заседанието на Изпълнителния съвет на ББЦ, председателят на партията Николай Бареков предложи на потенциалните си коалиционни партньори явяване на предсрочните парламентарни избори от страна на коалицията със самостоятелната регистрация на ПП „България без цензура”.

Целта е ББЦ е да защити своята легитимация, да се утвърди като нов политически субект и да се идентифицира като единствена опозиция на ГЕРБ, ДПС и БСП.

Изпълнителният съвет на ББЦ даде мандат на председателя на партията да проведе самостоятелни преговори за формиране и разширяване на коалиционния съюз.

Ръководният орган на „България без цензура” потвърждава подписаното коалиционно споразумение за явяване на президентски и парламентарни избори с ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден”. В едноседмичен срок всички областни структури трябва да предоставят на Изпълнителния съвет писмени становища за предпочитания начин на явяване на следващите парламентарни избори.