Ангел Марин: Не приемам президент да дава оценка на кабинета
Ангел Марин: Не приемам президент да дава оценка на кабинета / снимка: БГНЕС, архив

Вицепрезидентът през двата мандата на Георги Първанов - Ангел Марин отправи критики към президента Росен Плевнелиев, предава bTV.

Според него е недопустимо държавен глава да дава оценка на кабинета, цитирайки думите на Плевнелиев в началото на протестите, че властта е загубила доверието му. „Не приемам президентът да дава оценка на кабинета", категоричен беше той.

По думите на вицепрезидента протестите не са достатъчно основание да бъдат правени подобни изказвания. Все пак Марин призна правото на Плевнелиев да направи подобна оценка, но според него е трябвало да стане с повече уважение.

„Не е коректно да давам оценка на сегашния президент", добави той и отказа да даде каквито и да е съвети към сегашния държавен глава. „Трябва да ми поиска съвета, за да му го дам".

Политическата оценка на Ангел Марин беше за тежка политическа обстановка, в която трудно се работи и живее. „Сега правителството заслужава уважение, защото в непоносима обстановка полага усилия да работи в името на хората", добави той.