Ангел Марин: БСП да не натиска Неков да се отказва, грешката може да е вярна
Ангел Марин: БСП да не натиска Неков да се отказва, грешката може да е вярна / снимка: БГНЕС, архив
Ангел Марин: БСП да не натиска Неков да се отказва, грешката може да е вярна
72784
Ангел Марин: БСП да не натиска Неков да се отказва, грешката може да е вярна
  • Ангел Марин: БСП да не натиска Неков да се отказва, грешката може да е вярна

Не може да се прости популизмът на тези избори - имаше откровени лъжи, а това развращава избирателите и политическата система. Това коментира в интервю за Дарик вицепрезидентът в два последователни мандата от 2002 до 2012 г. Ангел Марин.

Той помоли ръководството на БСП, независимо дали става въпрос за техническа грешка, да не оказват натиск на Момчил Неков - 15-ият в листата на партията, който благодарение на преференцията се оказа избран за евродепутат:

„Без да давам съвет, опазил ме Господ, независимо по какъв начин той попада в числото на избраните, законът не е нарушен. Това, че някой нещо не е разбрал, моля ви се, ресто не струва. Много моля ръководството на БСП да проявят политическа зрялост и мъжество и да не оказва никой въздействие върху това момче да се отказва от евродепутатството. Може би точно тук сработва правилото - грешката е правилна или пък тази грешка ще поправи други грешки".

По думите му лидерът на БСП не трябва да бъде оплюван заради това, че веднага не е хвърлил оставка: „Нека да му дадем възможност да прецени и да реши. Обира греховете на много други хора. Подаването на оставка не означава, че негова е цялата вина и че се слага кръст на всичко, което е направил и постигнал досега. Това е само реакция на момента, когато за да спадне напрежението, за да тръгнат нещата, трябва да встъпиш встрани и назад и няма нищо страшно. Аз съм с голямо уважение към сегашното правителство, понякога се удивявам на неговата издръжливост - да понася толкова упреци, толкова атаки, протести, и въпреки това да успява да работи и то не чак толкова зле. Би ми се искало то да работи повече. От друга страна, ако се създаде такава обстановка и в България, и извън България като влияние в нашата страна, при която да бъде поставен под въпрос успешното функциониране на правителството, то наистина е по-д-бре да си ходи".