„Имахме няколко извънредни комисии, които бяха провалени, а имахме намерение да решим част от проблематиката, която искаше пътният бранш, като предложихме в сряда да се разплатим с всички коректни фирми. Входирахме и предложение да удължим срока на решението на НС от април за разплащането за текущ ремонт и поддръжка. Не знам дали саботирането на регионална комисия не е свързано с това един горещ картоф да остане при президента и служебния кабинет“, това заяви в кулоарите на парламента депутатът от „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев и нарече това поведение безотговорно.

„Чухме, че пътният бранш прекратява протестите изведнъж и ще разговарят със служебното правителство. Незнайно защо, след като ги призовах да отидат и да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС, които решиха, че няма смисъл да се идва на регионална комисия“, каза още Ананиев.

Той обвини в тежко политическо лицемерие двете опозиционни партии - ГЕРБ и ДПС, както и Камарата на пътищарите.

„Опитахме да направим всичко възможно, но без желание от другите политически сили, това нямам как да стане“, допълни той.

Той обясни пред медиите в кулоарите на НС, че има публична справка на ДАНС, която описва всички събития и фактология и много ясно заявява, че "ако не се удълж срокът, има риск за самия сектор и това, което се случва в пътния бранш".