Али Алиев спечели конкурса за директор на ПП „Българка
Али Алиев спечели конкурса за директор на ПП „Българка / снимка: DarikNews.bg, Габрово, Тихомир Църов

Али Алиев спечели конкурса за директор на Природен парк "Българка". На първия етап от конкурса са се явили трима кандидати. Заради пропуски в документацията били допуснати да продължат в надпреварата за директорския стол двама - Али Алиев и негов колега от Казанлък.

Вторият етап представлявал решаването на тест с 30 въпроси, от които успешният кандидат трябвало да отговори правилно минимум на 20 въпроси. Съперникът на Алиев не успял да отговори вярно на 19 от 30-те въпроси на теста и това го лишило от участие в третия етап на конкурса - събеседване с комисията.

Експерти от Изпълнителна агенция по горите са извършили проверка на дейността на Природен парк „Българка" и назначения шеф Али Алиев и не са констатираха сериозни нарушения.

Али Алиев стана временно изпълняващ длъжността директор на ПП „Българка", а по проекти, реализирани от дългогодишния титуляр Мая Радева започнаха проверки. По-късно тя бе уволнена.

Али Алиев е председател на ДПС в община Севлиево и съветник от същата политическа сила в местния парламент.Мая Радева оглавяваше администрацията на защитената територия повече от 10 години.

Други новини от Габрово