Александровска
Александровска / БГНЕС, архив
Те са изключително важни в лекуването на пациенти с коронавирусна инфекция
"Александровска" болница набира средства за закупуването на респираторни апарати от Япония. Тя е едно от трите лечебни заведения, което заедно с Пирогов и ВМА, беше определено от здравното министерство да приема хора със съмнения за коронавирус

Петнадесет NKV-550 Nohon Kohden вече са договорени и поръчани, като за 10 от тях са осигурени средства от големи корпоративни дарители. Сумата от 222 000 лв. за останалите 5 респираторни апарата от общата поръчката не са налични към момента и за събирането им болницата ще разчита на доброволните дарения на физически лица и компании. Дарителската акция #БългарияЗаБългария ще подпомогне болницата за справянето с извънредната ситуация. Това съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Дарение срещу условие: „Александровска” отказа средства от шефа на Walltopia (ВИДЕО)

“Докато всички сме разпръснати поотделно - по домовете си, спазвайки социална изолация, в мислите си и действията си трябва да сме заедно. Сега е моментът да обединим сили, идеи и ресурси, за да помогнем на първа „фронтова линия“ – нашите медици, в усилията им да се справят с общото изпитание - епидемията от Covid-19” е призивът на дарителската кампанията #БългарияЗаБългария.

Въпреки тежкия дефицит на респираторни апарати в света в момента, "Александровска" болницата успя навреме да договори покупката на 15-те апарата, които ще бъдат доставени от Япония след 4 седмици.

2/3 от средствата са дарени безвъзмездно от “Фантастико” и “А1”, но за да бъде реализирана пълната заявка са необходими още 222 000 лева.

Една от най-дефицитните стоки в света, от която се нуждае всяка болница в този тежък момент на настъпване на Covid-19, са респираторните апарати за обдишване. Оборудването с тях е от критична важност за настоящия момент. Въпреки усилията никоя държава не може да се справи с борбата срещу короновирус сама, без активното участие на своите граждани.

Всички граждани и компании, които могат да помогнат в този критичен момент, могат да го направят тук: helpcarma.