/ Александровска болница
„В изнесените данни от Доклада на Вътрешния одит на Министерството на здравеопазването за състоянието на Александровска болница има груби фактологични грешки до степен, в която фактите са абсолютно неверни“. Това съобщиха в своя позиция от лечебното заведение.

„Опасяваме се, че целта е да бъдат въведени в заблуда не само обществеността, но и самото ръководство на Министерството на здравеопазването. Това не е в интерес на най-старата университетска болница в страната, за чието спасяване настоящото ѝ ръководство се бори от встъпването си в длъжност“, посочват от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“

Излязоха резултатите от проверките в Александровска болница

От болницата информират още, че възнамеряват да поискат среща с ръководството на Министерството на здравеопазването още в утрешния ден, след което ще оповестят факти и данни пред медиите и обществеността.

Министерството на здравеопазването оповести данни от одит на лечебното заведение, според които задълженията на УМБАЛ „Александровска“ са се увеличили с над 24 млн. лв. само за последната година. Проверката е открила и други нередности в болницата.
БТА