„Целият екип вложи много, за да постигнем този успех. Постоянството и труда, които вложихме, ни се отблагодариха. Време е за още по-големи успехи” - това заяви в ефира на NOVA скиорът Алберт Попов.

Алберт Попов завърши шести в слалома за Световната купа в Шладминг
 
Последната седмица той успя да върне България в топ 6 на световния ски спорт. Попов завърши на шесто място в слалома за Световната купа в Шладминг и накара цяла България да се гордее с постижението му.
 
„С всяка година ставах все по-бърз, а целите започнаха да стават все по-големи. В един момент с треньора ми, Ивайло Борисов, осъзнахме, че сме на крачка от световния елит, но трябва да тренираме правилно”, каза още Алберт Попов.

Исторически пробив: Алберт Попов завърши в Топ 10 на слалома в Кицбюел
 
По думите му, за да си конкурентноспособен трябва да тренираш целогодишно. Според него спортът може да му е отнел някои неща, но му е дал страшно много. „Иска ми се да можех да съм по-близо до семейството и приятелите ми. Прекарвам доста голяма част от времето си в тренировки в чужбина, тъй като тук няма целогодишно сняг. Тренираме около 200 дни годишно”, заяви още състезателят Попов.
nova.bg