/ Булфото ахрив
Два компютъра, един мобилен телефон, напечатани и ръчно изписани документи, както и различни носители – компактдискове, лентови носители, касети с ленти, дори една дискета са били иззети от дома на Петър Петров, известен като Пепи Еврото.

Съдържанието на всички информационни носители е неизвестно. Това твърдят от Антикорупционният фонд, които публикуваха и протокол, за който се твърди, че е от претърсването в апартамент на столичната улица “Свиленица” в близост до прочутия ресторант “Осемте джуджета”, както и опис на иззетите веществени доказателства при претърсването на този и друг апартамент в същата сграда.

Първи отвод по делото срещу прокурора, обвинил Пепи Еврото

Процесуално-следствените действия са извършени в малките часове на 30 май 2023 г. в хода на образуваното в Софийска районна прокуратура (СРП) разследване.

Тези веществени доказателства, заедно със събраните при другите действия по разследването, са изпратени на 09.06.2023 г. от СРП на Върховния касационен съд (ВКС). Там по новоприетия механизъм за независимо разследване на главния прокурор и неговите заместници трябва да се администрират сигналите срещу тях, като се препратят към специалния прокурор по разследването на високопоставените ръководители на прокуратурата, добавят от АКФ.

Казусът около Пепи Еврото и замесените с него се заплита все повече (ВИДЕО)

„Какво всъщност е имало на тези информационни носители, иззети от имотите на Еврото в България и Гърция? Едва ли някога ще научим. Предвид начина на администрирането им по настоящия казус и множеството публично известни данни за това какво се е случвало назад в годините с веществени доказателства по знакови дела“, коментира Николай Стайков от екипа на Антикорупционния фонд.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня