/ Dariknews.bg, архив
Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат разследване срещу престъпна група съставена от служители на НАП, извършваща корупционни престъпления, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Акцията се провежда на територията на София, град Рила и Ботевград., като се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения и жилища.

Над 20 служители от столичната НАП са задържани за разпит след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата за корупция. Това съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, цитиран от "24 часа". Той обясни, че разследването е на ранен етап и тепърва ще се преценява на колко от уличените ще бъдат повдигнати обвинения.

Гешев увери, че става дума за престъпна група от данъчни на ниско и средно ниво, които си затваряли очите при нередности след проверки на търговски обекти, а в замяна получавали подкупи.

Сред разпитваните на най-висок пост е служител на средно управленско ниво, който не е част от ръководството на Териториалната дирекция на НАП-София, съобщава NOVA.

Разследваните служители са само от приходната агенция в столицата, а адресите в град Рила и Ботевград, които се проверяват, са места, на които данъчните са имали жилища. Претърсват се домовете и автомобилите им.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов каза, че антимафиотите работели по случая 6 месеца. Те получили информация от сигнали.